Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L80u22d84ě34k 39T59o90n25d86r

12. 1. 2019 13:23

Členem KSČ byl 1 milion Čechů! To znamená, že prakticky každá česká rodina měla někoho v KSČ ! Jinak řečeno: kromě pár disidentů a opravdových antikomunistů, byli s komunisty namočeni všichni. Celý národ.

Proto nejde komunismus "zakázat", proto je stále tolerován, proto se nikdo neodváží definovat, v čem jsou příčiny zla, za které by měl být vyloučen z veřejného prostoru.

A proto si svou vinu za kolaboraci vylíváme na nacismu, protože nacistů bylo u nás jen zanedbatelné procento. Takže kopat do nacismu se může. Do komunismu ne.

1 0
možnosti
Foto

Zakazování nikam nevede. Problém je, že ani jedno nelze přesně definovat, přesněji nelze přesně definovat, kdy to začíná a co by bylo třeba zakázat. Takže se zakazují vlastně jen vnější symboly. Mohou Vás odsoudit za to, že zvednete pravici nebo si schraňujete runy, ale to není podstata nacismu. Potíž je, že zakazování fungovalo i za nacismu a i za "komunismu". Za nacismu to bylo poslouchání rozhlasu, za "komunismu" to bylo také poslouchání zahraničního rozhlasu, pak i to, co si někdo mohl myslet. Možná právě to zakazování je cesta k problémům, protože to je vlastní oběma režimům, co máte poslouchat, co máte říkat, co si máte myslet, co můžete mít doma, jestli to, co doma máte není "závadové", atd. A to bývá živnou půdou, která probudí v lidech ty nejhorší vlastnosti a umožní jim je zneužít proti těm, kteří provádějí něco, co nikomu neškodí, ale zrovna to bylo zakázáno. A pak je na pováženou, že dnes těch zákazů máme snad ještě víc . . .

1 0
možnosti
LM

A kdyz budete tyhle svoje myslenky nadale rozvijet,zakazou jednou i Vas!!!

Ale ja sem Vas vcas varoval ,jednou si na moje slova vzpomenete,ale to uz treba bude pozde ;-)

Ja alibi mam ......

0 0
možnosti
Foto

My jsme se řídili poučkou, že komunismus je nacismus zmírněný slovanskou leností.

1 0
možnosti
Foto

A13l53e94š 77M81e88r52t70a

11. 1. 2019 19:10

Zakázaná je propagace marxismu-leninismu, tedy tzv. stalinismu. Těžko by jste asi hledal důvody zákazu např. euro-komunismu. Základem marxismu je snaha o dosažení sociální rovnosti, tedy idea vpodstatě kladná, hitlerovský nacismus vycházel z ideje, že předurčená jedné rasa má vládnout rasám podřadným, což jistě za klad považovat nelze, v tom je rozdíl.

1 0
možnosti
Foto

Ano, nacismus hlásal, že Židé jsou nadřazeni intelektuálně a obchodně Němcům. Alespoň v r. 1940 podle jedné publikace vydané v Orbisu.

0 0
možnosti
JS

Komunizmus// realny socializmus/liberalni socializmus, (at to nazyvate jakkoli )nemuze byt zakazany, protoze prakticky ve vsech zemich EU a v samem vedeni komisariatu EU sedi byvali socialiste, komuniste, maoiste, trockiste ....atd. Jmena a zivotopisy lze snadno dohledat. Lide je opetovne dosazuji a voli, protoze vidina rovnostarskeho raje, lidskych prav bez povinnosti a prace je priliz lakava.

3 0
možnosti
JS

Lituji, ale myslím si, že žijete v omylu. Naše zákony odsuzují komunismus, ale nevím o žádné zákonu, který by odsuzoval nacismus.

0 2
možnosti
Foto

Máme přijatý zákon o míru, který zákazuje propagaci fašismu.

0 0
možnosti

Podle mě jsou ty důvody ryze praktické.

Nacismus je obávaný protože prokázal výjimečnou chytlavost a ukázal se být docela funkčním konceptem. Komunisté museli dosahovat svého puči a revolucemi, zatímco za německými nacisty šel národ nadšeně a prakticky sám od sebe, teror byla spíš pomocná metoda.

Nacismus má už v základech vetkánu nauku o nadřazené rase. To většina lidí chápe jako zlo a tím je zákaz dobře prosaditelný. Zatímco komunistická ideologie vypichuje sociální problémy, které jsou opravdu palčivé a případný zákaz narazí na to, že pro řadu lidí nebude tak jasně morálně čitelný.

1 0
možnosti
VV

Perfektni uvaha, R^R^R^Nelze nedat karmu.

5 0
možnosti
OB

Komunismus ani v Číně ani u nás nebyl nikdy zaveden, to co v těch zemích probíhalo/á je reálný socialismus. V dnešní době nevidím, že by se na nás socialismus valil z Číny/východu, ta nám nic nevnucuje, valí se na nás eurosocialismus z EU, kdy 60 % nových zákonů je socialistická direktiva EU.

2 0
možnosti
PB

P28e69t94r 73B61u50r84i84a67n

11. 1. 2019 11:11

socialismus je vývojová fáze komunismu (Marx-Leninismus)

6 0
možnosti
PB

P69e70t54r 32B67u71r28i96a72n

11. 1. 2019 10:57

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 46229x
Jan Sviták je dekadentní romantik, teoretický horolezec a příležitostný šašek. Jeho cílem je najít sám sebe a naučit se sebelásce (i na psychické úrovni). Psaní příběhů je jeho životní vášní. Píše pro dospělé, kteří touží být dětmi a pro děti, které touží být dospělými. Živí se převážně potravinami z velkých obchodních řetězců.