Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Srovnáváte nesrovnatelné. V nacistickém koncentráku nikdo nežil tak dlouho hlavně proto, že do dvou let tam člověk neschopný práce skončil v plynové komoře, nebo na popravišti. Navíc ta válka kterou Hitler rozpoutal, to od té doby také nikdo nedokázal.

0 2
možnosti
Foto

Autor je zmaten. Porovnává nacismus s komunismem, jako kdyby někde tenhle řád existoval.

0 0
možnosti
Foto

A co ldyž je příběh Věry Sosnarové výsledkem odporu proti komunismu, a ne jeho vlastním projevem, tedy vedlejším důsledkem rozděleného světa. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, aby uhájili své. Když se někoho snažíte svrhnout mermomoci do propasti, pak se nesmíte divit, že se vás chytne za rukáv. Když někoho zaženete do pasti, tak se z ní bude snažit dostat, nebude se ohlížet na to, že někoho přitom praští do nosu.

0 3
možnosti
MS

Podstata režimu se do velké míry projevuje v tom, jak se chová k oponentům. Nacizmus i komunizmus jsou zde obdobně zrůdné, a bolševici dřív než nacisti.

7 0
možnosti
VB

Ledvinu by vám vyřízli i v Kosovu, nemusíte hned do Číny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 46229x
Jan Sviták je dekadentní romantik, teoretický horolezec a příležitostný šašek. Jeho cílem je najít sám sebe a naučit se sebelásce (i na psychické úrovni). Psaní příběhů je jeho životní vášní. Píše pro dospělé, kteří touží být dětmi a pro děti, které touží být dospělými. Živí se převážně potravinami z velkých obchodních řetězců.