Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Ty -ismy jsou jenom myšlenka, na kterou se přisají lidé, kterým pro moc žádná zrůdnost není dost zrůdná. Proč zakazovat slovíčka, copak růže voněla by jinak, kdyby se jmenovala rože? Stačí se podívat na naší slavnou demokracii. Že nejsou lágry? V USA za války je měli pro občany japonského původu. Že nejsou věznice, kde se provádějí zakázané věci? Stačí, aby se změnila společenská poptávka a máme tu fašismus pojmenovaný demokracie.

2 1
možnosti
Foto

Když píšete o obchodu s lidskými orgány v Číně, tak je velmi podivné, že západní demokracie tolik podporuje kosovsko-albánský režim a Hashim Thaci se stal přítelem M. Albright.

Právě tento kosovsko-albánský režim byl opakovaně obviněný z obchodu s lidskými orgány, ale k žádnému soudu nikdy nedošlo. Kvůli tomu dokonce odstoupila Carla del Ponte, jelikož došlo k vraždám řady svědků.

Tak mi napište, v čem je lepší západní demokracie.

2 3
možnosti
LB

Ve všem, pane Petříku. ;-D

16 3
možnosti
MS

Obě ideologie si nemají co vyčítat. Jedna horší jak druhá. Projevy nacismu jsou u nás proto oprávněně stíhány. Proč tomu tak není i v případě komunistické ideologie, když máme "Zákon o protiprávnosti komunistického režimu", to mi také hlava nebere. Nejenže její projevy nestíháme, ale dokonce komunistům umožňujeme účastnit se voleb do Parlamentu a v současnosti dokonce ovlivňovat rozhodování vlády ČR. Je to asi totéž, jako kdyby v poválečném Německu nechali působit na politické scéně NSDAP.

17 0
možnosti
LB

Dr. Gilbert, psycholog válečných zločinců, kteří po válce stanuli před norimberským tribunálem, ve své knížce Norimberský proces napsal, že když se v soudní síni projednávaly zločiny proti lidskosti, Němci se hájili tím, že se inspirovali v sovětském Rusku. A připomenuli pár příkladů, např. že bolševici vyřezávali bělogvardějským důstojníkům z kůže lampasy na nohou atp.

První české vydaní tuto kapitolu obsahovalo, z druhého - vydaného někdy počátkem 80. let už z knihy zmizela.

8 0
možnosti
Foto

Tak tohle Vám Zeman fans dají pěkně sežrat. Zajímavé bude, až si Čína začne nárokovat vojensky část Sibiře - to je totiž její momentální zásadní zahraničněpolitický směr. Tedy - rozhasí se vztahy Čína Rusko...ke komu se hradní kolaborant přilne? A jak to bude papouškovat jeho zdejší lžinenávistnická (opak pravdoláskařů) věrchuška? To bude teprve sranda. Jinak máte samozřejmě pravdu. U nás konkrétně napáchal komunismus řádově více zla, než nacismus.....a páchá dodnes. Především v hlavách obrovské plejády zdejších blogerů. Sranda je, jak tepou do kliniky (a po právu), že nedodržují soudní rozhodnutí - no a co dělá jejich hradní guru? Nimlich totéž....čí vláda byla placena Babišem už v 90 letech a připravila ČR o miliardy z ruského dluhu? No Zemanova...Kdo podepsal bombardování Kosova, za které je tak plísněn pan prezident Havel? No Zeman....a mohli bychom pokračovat do nekonečna.....Ano komunismus je stejné zvěrstvo jako nacismus....přesto bych povolil propagaci obého. Jsem pro absolutní svobodu slova. Svoboda slova je jako těhotná žena....buď je, anebo není. Nic mezi tím.R^ Vám karma.

6 0
možnosti
PP

Balamunti se snesli jak vosy na bonbon. Zkuste si tipnot, kdo za to bere prachy a kdo je skutečný magor.

2 0
možnosti
AL

V čem je nacismus horší než komunismus?

----------------------------------------------------------

Píšete: Tohle mi vážně hlava nebere, ....

Ani já vám neberu váš názor a také si myslím, že to bude tou hlavou.

Ale ať to dlouho nerozebírám, pravých "odborníků" je zde mezi blogery dostatek. Ale co když je to také tím, že nacismus opravdu existoval (jako reálné zlo) a komunismus je pouze nikdy nerealizovaná utopie. :)

Pouze pro doplnění, dnes se tyto "vědy" vysvětlují žákům na druhém stupni ZŠ.

:-)

2 4
možnosti
JM

Co asi tak může být komunismus za režim, když jen jeho pouhé budování je svojí zrůdností srovnatelné s nacismem?

12 0
možnosti
Foto

Ono si u těch ismů nevyberete a nemusí to být jen tyhle dva.

1 0
možnosti
LB

Pane Bicero, víte, že v Chebu probíhá do konce března retrospektivní výstava:

Tvary, barvy pohodlí - nábytek Jitona? Chystám se tam. Moc potřebuji výroční brožuru (20, 25 let) Jitony, netušíte, jestli by se ještě nechala někde sehnat? Nebo alespoň fotka nábytkové řady U-500?

Autorovi blogu se omlouvám, na oplátku dám karmu :-)

1 0
možnosti
AL

V čem je nacismus horší než komunismus?

11. 01. 2019 8:00:58

Aneb proč je jedno z toho zakázané a druhé ne? Tohle mi vážně hlava nebere,

---------------------------

To bude asi tím.

:-)

1 1
možnosti
Foto

R^ Karma. Video s přednáškou Věry Sosnarové jsem také viděl. Paní Sosnarová měla kromě jiného cyklus přednášek (o svých drastických zážitcích z gulagu) na různých místech České republiky. A její příběh je rovněž zaznamenán v knize Krvavé jahody. Kdo má zájem, může se přesvědčit. Kniha je dostupná v internetových obchodech.

5 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 46229x
Jan Sviták je dekadentní romantik, teoretický horolezec a příležitostný šašek. Jeho cílem je najít sám sebe a naučit se sebelásce (i na psychické úrovni). Psaní příběhů je jeho životní vášní. Píše pro dospělé, kteří touží být dětmi a pro děti, které touží být dospělými. Živí se převážně potravinami z velkých obchodních řetězců.